Welkom op de website van R. Rietveld.

(voorheen R. Rietveld Praktijk voor (Sport) Fysiotherapie, manuele therapie, klassieke acupunctuur, therapie-zooltjes. Ossenisseweg 121, Rotterdam-Pendrecht.)

Om u goed van dienst te kunnen zijn, zijn wij bereikbaar via het internet. Op onze website kunt u 24 uur per dag informatie krijgen.

Massagetechnieken en oefenvormen
Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, pezen, banden, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten rekenen. Zitten, staan, bukken, lopen, hardlopen en springen zijn vanzelfsprekende handelingen en bewegingen. Massagetechnieken en oefenvormen zijn gericht op het voorkomen en verhelpen van problemen van de houding en bewegingsapparaat van de mens.

Manuele Therapie
Manuele Therapie is een vorm van onderzoek en behandeling van functiestoornissen van gewrichten en wervelkolom. Na analyse van het individuele bewegingsapparaat, wordt getracht door het uitvoeren van specifieke mobilisaties en manipulaties aan botstukken en wervels de verloren functies van gewrichten en wervelkolommen te herstellen.

Acupunctuur
De klassieke acupunctuur is een Chinese geneeswijze. Het bestaat uit naald en moxatechnieken. Inde acupunctuur wordt de mens als één geheel gezien (Lichaam en geest). Acupunctuur kan ook in combinatie met massagetechnieken, oefenvormen en manuele therapie worden toegepast om een optimaal resultaat te bewerkstelligen.